Goei mop!

Gelezen op Islay Weblog:

A Farmer on Islay is working on a remote field somewhere in the north looking after his sheep when a shiny new Mercedes pulls over on the side of the single track road. The driver, a posh young man elegantly dressed in a Versace suit, Gucci shoes, Ray Ban sunglasses and a Rolex wrist watch leans out of his window and says to the farmer: ‘If I can tell you exactly how many sheep you have walking here can I get one from you?’

The farmer looks at the yup and says ‘All right, why not’.

The yup immediately grabs his Dell laptop and connects it using Bluetooth with his Mobile phone. He makes a GPRS internet connection, surfs to a NASA website and selects a navigation system to determine his exact location. He then sends the data to another NASA satellite, which scans the area and sends the yup a razor sharp picture. He opens Adobe Photoshop and sends the picture back to a laboratory in Hamburg that confirms the processing and storage of the picture. Using several complicated formulas the yup downloads and scans the picture and prints it on his mini HP LaserJet. He looks at the farmer and says ‘You have exactly 1586 sheep’.

‘You are right’ says the farmer. ‘You can select one sheep for yourself’

The yup steps out of his car, finds himself an animal and loads it in the boot of his car.

Then the farmer says: ‘If I guess your profession, will you give me the animal back?’

The yup thinks and says ‘yes, why not.’

The farmer says: ‘You’re a manager.’

‘Unbelievable’ says the yup. ‘How did you find that out?’

‘That was not so hard’, says the farmer, ‘you turn up here while nobody asked for it, you ask questions nobody is waiting for, you want to get paid for an answer I already know and you understand bloody nothing about my work. Now give me back my dog!’

Meeting in the open

Zondag 13 januari 2008.

3.jpg

3.jpg

De eerste clubactiviteit van het nieuwe jaar: whisky drinken in de vrije natuur, dat is eens iets anders dan opgesloten te zitten in een donkere kelder.  No offence, Jan. Na het nodige levenswater voor de vierwieler (als die prijzen blijven stijgen, kunner we er binnenkort beter Johnnie Walker in gieten), vertrekken we richting Hasselt, Kermt en dan richting Schulens Meer. Met “we” bedoel ik dan “ik en mijn kodakske”, want ik had al meerdere mooie foto’s gezien van dat meer en als ik er toch was, wilde ik dat ook wel eens proberen.

Ondanks dat het meer meer dan behoorlijk is van afmeting is en dus meer dan groot genoeg is om niet te missen, heb ik meer verkeerd gereden dan me lief was. Meer dan voldoende op tijd vertrokken en toch nog meer dan vijf minuten te laat aankomen, dat zal me de volgende keer niet meer gebeuren (want dan weet ik de weg…). Het meer ligt blijkbaar meer verstopt dan een doordeweeks Loch in de Highlands.

Bijna iedereen is dus al aanwezig. We doen de gewone nieuwjaarsplichtplegingen. Naast de leden en hun echtgenotes doen er ook enkele kinderen, baby’s en honden mee.

3.jpg

Ook ons eerste (en voorlopig enige) vrouwelijke lid is van de partij. We bellen nog effe naar Bart om te checken of hij er ook gaat bij zijn. Zijn antwoord is negatief. Als iedereen er dan is, is het tijd voor de welkom-whisky, een blend, Dimple, verstopt in een Nikka-fles. Daarna begint de veldtocht. Ondergetekende vliegt nog effe het café binnen voor een pitstop.

Blijkbaar ligt het tempo al direct hoog, want als ik terug buiten kom, is de groep al bijna niet meer te zien en ik ben – samen met Jimmy en zijn bazinnetje – tot aan de eerste whiskystop op achtervolgen aangewezen. 

3.jpg

Die eerste stop gebeurt bij een helling waar men bootjes te water kan laten. Sommigen doen dat ook met hun huisdier, vrouwen en kinderen worden gespaard. Het beestje heeft geen last van het waarschijnlijk ijskoude water van het meer, wij hebben geen last van het lauwwarme levenselexir van de fles. 

3.jpg

De rest van de wandeling kan ik als volgt samenvatten: we stappen duchtig door, we praten wat, we lassen nog een viertal whiskystops in en het recept van een lekkere tiramisu wordt ons uit de doeken gedaan door onze warme bakker… Sommigen doen noodgedwongen een pitstop in de vrije natuur en moeten daarbij oppassen voor de schrikdraden die overal gespannen en op spanning staan. Als je die raakt met de straal uit je beamer, staat deze ook gegarandeerd zes weken op hoogspanning. 

Ondertussen wordt de whisky bij elke stop hoe langer hoe “peaty-er” en de weg hoe langer hoe prettiger, euh vettiger… Toch geraakt iedereen zonder valpartijen tot aan het café. De schoenen en de hondjes worden afgeveegd.

3.jpg

Ze plaatsen ons in een zaaltje op het eerste verdiep, want de zaak zit vol. Veel mensen hebben immers geprofiteerd van het zonnige winterweer. We hebben zo ongeveer twee en half uur gewandeld. Het is nu kwart na vier en we kunnen pas eten om zes uur. Voor sommigen is dat wat laat, dus – na wat vijven en zessen met het personeel – kunnen hun magen toch wat vroeger gevuld worden. Terwijl de vroege eters wachten op hun bestelling, schenkt het bestuur de eerste binnenhuiswhisky’s in. Eerst pas ik voor de Tomatin, ik ben immers mijn eigen chauffeur, maar Ferdi en Stephan kunnen mij overtuigen dat ik wat laat “schieten”. Als groentje gezeten tussen twee anciens kan ik niet anders, dus doe mij dan toch maar eentje. Ik heb er geen spijt van, in tegendeel. Superfruitig!

Dan was er spaghetti, broodjes en croques voor de al genoemde vroege eters. Mijn spaghetti was groot, de portie kaas erbij klein. De whisky begint rijkelijk te vloeien, Ferdi heeft zijn handen vol aan het bijhouden van de stock en de kassa van zijn whiskymagazijn. Hij komt zelf nog nauwelijks aan drinken toe, de stakker….  Ik moet echter al afscheid nemen, maar met een maag gevuld met pasta en goede whisky vertrekken ik en mijn kodakske naar huis. Oh ja, volgende keer mag het hondje ook mee.

3.jpg

Vriendelijke groeten

Jos Bemelmans                         

WDDM junior

Langs deze weg wil ik onze WDDM (Well Dressed Dram Master) Pieter en

zijn vrouwtje Anja van harte proficiat wensen met de geboorte van hun

eerste spruit ‘Jonas’.

Ik ben er bijna zeker van dat we Jonas ooit nog als lid van onze club

gaan mogen begroeten.  Zoals jullie wel weten kan Pieter erg overtuigend

zijn als het over whisky gaat…. 😉

Hieronder een foto van de trotse ouders genomen na de wandeling van

zondag en dus slechts een paar uurtjes voor de geboorte van Jonas.


anja pieter

Ik wil nog even iedereen bedanken die deelnam aan de wandeling en zo

bijgedragen heeft aan het slagen van deze clubactiviteit.

Ik vond het echt prettig en hoop dat jullie daar ook zo over denken.

Ook het weer was ons goedgezind zoals blijkt uit onderstaande foto’s…

 

  wandeling 

Wandeling3 Wandeling4 wandeling 2

roland   steven T

janwouter

Tot de volgende….

Steven

Nikka sampleshare

Beste Leden,

Na het succes van onze vorige sampleshare nl: de Ardeg Mór is het tijd

geworden voor een volgende sampleshare.

Dankzij Jan kunnen we jullie het volgende voorstellen.

Deze keer betreft het enkele Japanners.  Inderdaad ‘enkele Japanners’ want het gaat hier

om niet minder dan vier verschillende whisky’s.

Nikka heeft ter ere van hun 70ste verjaardag een koffertje uitgebracht dat de 

volgende whisky’s bevat : nikka

– Yoichi 

– Miyagikyo

– Coffey Grain

– Masters blended

Al deze whisky’s zijn 12Y oud en op 58%.

Deze flessen zijn niet afzonderlijk te verkrijgen.

Jan heeft voor deze sampleshare een zeer scherpe prijs (incl de sampleflesjes) weten te maken.

– Voor 2cl van iedere van deze 4 whisky’s (dus 4 x 2cl) betaal je 10,8 EUR

– voor 4cl van iedere van deze 4 whisky’s (dus 4 x 4cl) betaal je 19,4 EUR

– voor 6cl van iedere van deze 4 whisky’s (dus 4 x 6cl) betaal je 28,0 EUR

– voor 8cl van iedere van deze 4 whisky’s (dus 4 x 8cl) betaal je 36,6 EUR

Inschrijven kan door het desbetreffende bedrag over te schrijven op

rekeningnummer 335-0341915-36 van Drankenshop Broekmans met vermelding van ‘sampleshare nikka’, uw naam en het aantal cl.

Inschrijven kan tot 26/12/2007.

De flesjes kunnen daarna afgehaald worden in de Drankenshop, Molenstraat 19, 3550, Heusden-Zolder.

Opgelet:

De sampleshare gaat enkel door indien er genoeg interesse is, dus inschrijven maar.

Als er te weinig inschrijvingen zijn, wordt het inschrijfgeld teruggestort op uw rekening.

Mis deze kans niet.

Steven

Friends & Ardbeg

ardbeg2

Soms doet het horen van een naam je hart sneller slaan.

Zo spitst de een zijn oren bij het horen van “Springbank”, de ander bij “Inchgower”, weer een ander wordt zenuwachtig als hij “Benriach” hoort.

Voor onderstaande was (en is) de eerste grote whisky-liefde Ardbeg. ’t Was met deze whisky dat alles is begonnen….

En wanneer je dan de volgende uitnodiging in je mailbox krijgt, hoef je niet lang na te denken wat je gaat doen.

Aan de Liefhebbers (uiteraard met grote L en uiteraard begeleid van respectievelijke echtgenote en kroost (laatste uiteraard enkel indien van toepassing)), zullen we eens wat Ardbegs proeven?

De andere genodigden dat waren Pieter en Ferdi en na wat heen en weer gemail over het tijdstip, kwam het volgende uit de bus: zondag 11/11/2007 om 17u30 bij Jürgen thuis.

Uiteindelijk werd het een gezellige avond, konden we ons tegoeddoen aan de kookkunsten van Tanja, en proefden we het volgende:

Om het peatgeweld aan te kunnen, eerst iets lichts:

Haig (blend) 1960’s

En dan de Ardbegs:

10YO (1 liter) OB     46%
Conn. Choice G&M 1991/2002   40%
Conn. Choice G&M 1991/2005   43%
       
Very Young OB 1998/2004   58,3%
Still Young OB 1998/2006   56,2%
Almost There OB 1998/2007   54,1%
Mòr OB 1997/2007   57,3%
       
17YO OB     40%
Committee Reserve OB 2002   55,3%
Kildalton (mini) OB 1981/   52,6% 
       
33.55 SMWS 1998/2005   59,4%
Uigedail OB 1990/2003   54,2%
Spirits of Scotland G&M 1991/2002   55,4%
       
OMC DL 1974/2003   50%
Belgian bottling n°4 OB    
UK bottling Cask 1375 OB 1975/2006   54,2%

Tja, er zijn natuurlijk ergere dingen om te doen op een zondagavond.

Groeten,

Rob

Lindores Whiskyfest

Wat weet u over het Lindores Whiskyfest….???

Dit zou een vraag kunnen zijn die Eric Van Looy stelt aan de kandidaten van de slimste mens.

Sinds vorig weekend zou ik alvast weten welke omschrijvingen het zijn die er gezocht worden.

image1

1) verschrikkelijk lekkere whisky

  2) zeer  uitzonderlijke bottelingen

3) genieten van whisky met vrienden

4) lachen en plezier maken


Het was echt weer enorm goed. De flessen die daar openstaan, dat is gewoon buitenaards…  Je weet echt niet wat je eerst moet kiezen om te proeven. Omdat ik er zeer dikwijls zelf niet uitkom laat ik me dan maar adviseren door de zeer bekwame mensen aan de andere kant van de tafels staan. Zo proef je al eens dingen die je zelf nooit zou gekozen hebben.

Van de whisky's die ik proefde zijn onderstaande bottelingen degenen die mij zeker zullen bijblijven.

Tamdhu – 15Y – OB – 75cl – 43% – bottled early '80. Onbekend is onbemind is zeker van toepassing op deze super lekkere Tamdhu.


linkwoodlindores

Linkwood 1939 – 43Y – Gordon&Macphail – 75cl – 40%. Het oudste distillaat dat ik ooit mocht proeven en dan nog eens erg lekker ook.

Strathisla 1965 – 2004 – Gordon&Macphail – 46%.

Longmorn 1969 – 2001 – Importado da VA.MA- Bergamo – 53,8%.

Nikka 'Yoichi' 1991 – OB bottled for Bar Cask & Whisky Fair – 25.02.1991-01.11.2006 – 75cl – 63% – cask129445. Een super Japanner.

Lochside 1963 – 42Y – Clan Denny – Single Grain – cask ref : HH2231 – 44,1%.  Een prachtige neus, hier kan ik uren aan ruiken, en de smaak… die mag er ook wezen.

Glen Garioch – 29Y – OB – bottled 18.05.1968 – 57,7% – cask 7.  Super donkere, superlekker sherried whisky

Glenugie – 1967-1989 – Sestante – 59,5% – sherry wood. Voor mij de verrassing van de dag. Ik heb nog niet veel Glenugie geproefd, maar dit moet zeker verder onderzocht worden. Een whisky voor zoetekauwen.

glenugielindores
glenfarclaslindores

Glenfarclas – 21Y – OB – 104° proof – 4/5 Quart – Grant  Bonding. Deze kreeg ik onder mij neus geduwd en mocht ik eens proeven. Ongelooflijk peaty voor een Glenfarclas, zowel in de neus als in de smaak. De finish duurt eeuwig.  Luc Timmermans vermoedt dat dit gebotteld is begin jaren zestig, maar het distillaat zou volgens hem evengoed vooroorlogs kunnen zijn.

Milton Duff – 1966-1990 – Antica Casa Marclesi Spinola – 75cl – 61,4%.

Longmorn – 1976 – Modern Masters – Dalriada Whisky Company – 52% – 178b.

Ardbeg – 1974 – OB – 12/07/1974-25/09/2006 – bourbon – cask 3324   – 53,9% – 118b. Dit was voor mij de prachtige afsluiter van een schitterend weekend.

Onze club was weer goed vertegenwoordigd en onze bordeaux gekleurde hemden vielen weer goed op. We trokken zelfs de aandacht van whiskyverzamelaar Giovanni Giuliani. Op een gegeven moment kwam hij bij ons staan, las in het gebroken engels de tekst op onze hemden : 'The Finest Notes' en vroeg ons vervolgens 'Are you musician?'  Dat was gewoonweg hilarisch…

Ik hoop dat Lindores dit evenement jaarlijks opnieuw wil organiseren want het is echt de moeite. Het zal inderdaad niet zo makkelijk zijn om jaarlijks nieuwe 'oude bottelingen' te vinden, maar als je ziet dat er deze keer +/- 1000 flessen ter degustatie aangeboden werden en als je dan weet dat je op zo een weekend slechts een fractie van dit aantal kan proeven, …. dan blijven er nog meer dan genoeg flessen over om te proeven op het volgende whiskyfest…. hopelijk reeds in 2008.


Steven

image2

Springbank tasting

Als je naast Bart zit moet je altijd bij de pinken zijn. Een moment van zwakte kan je zwaar te komen staan. Maar nu heeft hij me toch weer es goed liggen. Geen goesting Johan om er een stukje over te schrijven? Voor ik het goed en wel besefte was de deal gesloten. M’n schooldirecteur had ons ooit eens de volgende wijze woorden uitgesproken, draai je tong eerst een paar keer in je mond voor je iets zegt, en beter is het die rond te draaien in die van je buurvrouw! Nu over m’n schooldirecteur kan ik nog wel een paar stoten vertellen, maar Bart had toch duidelijk gevraagd om iets te schrijven over de Springbank tasting. Al een writers block!

Pieter was toch iet wat uit z’n gewone doen, maar daar zat Bill (Gates voor de niet computer fanaten) weer voor iets tussen. Eenmaal de presentatie van start ging, ontpopte hij zich als eens spraakwaterval. Je zou gezworen hebben dat de distillery manager van Springbank himself de uitleg aan het geven was.

Springbank was niet nieuw voor mij, maar als ik heel eerlijk ben, het had toen niet echt een indruk op me gelaten. Ik was daarom met hoge verwachtingen naar de tasting gekomen. Pieter gaf ons een mooie voorstelling van wat Springbank in de geschiedenis van Whisky betekende, en ook hier had ik weer het gevoel dat ik op de verkeerde plaats geboren ben, laat staan veel te laat. 34 (vierendertig!) distilleerderijen in een dorp van een paar duizend man, you can hardly believe it, but Pieter said so. De distilleerderij verkreeg z’n eerste licentie in 1928, maar Archibald Mitchell en de vele generaties voor hem stookte er al langer hun hemels drankje. De nazaten waren goed opgevoed en zetten de branche verder, al of niet in het stichten van nieuwe slijterijen. Vandaag zijn er in Campletown nog 2 (twee) distilleerderijen over. Springbank heeft ondertussen Longrow, Hazelburn in z’n portefeuille.

Maar genoeg gezever, de eerste whisky was een 15 jaar oude standaard bottling van 46%. De neus was fris met een toets van appel en ander inlands fruit. De smaak is in het begin wat agressief maar wordt zoet met een lichte zoute smaak. Hij verzacht op het einde en krijgt een houtige droge afdronk. Is wat snel door, maar zeker en vast niet slecht voor een starter. De tweede van de avond was een Springbank Vintage van 10 jaar oud, met een alcoholsterkte van 55,2%. Het destillaat wordt in re-charted sherryvaten gelagerd. De neus is ziltig ietwat muffig, mosachtige geur, later komen de citrus geuren door met in hun kielzog wat karamel en een peatig wolkje. De smaak is vrij zoet, en een typische sherry afdronk die vrij snel verdwijnt, maar er blijft een zekere sprankelend gevoel op de tong hangen. De Campletown Portwood, van 13 jaar met 54,2% opent opnieuw vrij ziltig, al ontwaar ik precies wat old bottel effect, die gelukkig vrij snel verdwijnt, de porto komt er vrij snel door, maar er zit iets in de neus dat mij blijft ambeteren. De smaak is zacht zoet, met een lichte bittere toets. De finish heeft chocolade in zich, vergezeld met wat karamel. Ondanks z’n hoog alcohol gehalte, blijft hij niet lang hangen. De Campletown Marsala Wood Expression, 9Y oud met 58% alcohol sterkte. De neus opent vrij prikkelend met wat pruimen, vergezeld door een lichte peatsmaak. Hij open vrij zwaar, maar wordt snel als zoet ervaren dat lang blijft hangen. De finish zijn cacaotonen met wat kruiden. Hij blijft plakken. That’s the stuff I like.

De vijfde van de avond was een Campletown Rumwood van 12 jaar, 54,6%. Ik ben niet echt een rumfanaat, en sta bijzonder sceptisch voor al dat soort trucjes. Ik kan mij nooit van de gedachte ontdoen dat er iets moet verdoezeld worden. De neus opent fris, er is een vrij lichte fruitgeur, zoetig met wat koffie. De smaak is vrij zoet en moutig, de afdronk droog en zoet. Als ze het je niet zeggen, dan zou je toch beginnen twijfelen of dit wel op een rumvat heeft gelegen.

De Campletown Bourbonwood van 12 jaar met een sterkte van 58,5% is volledig op bourbon vat gematured. Hij opende met een typische frisse, hooi-grasachtige geur. De smaak is vrij moutig, maar explodeerde in de mond. De finish word zoet en eindigde met een chocolade smaak.

Le moment supreme van de avond komt eraan, en dat is waar iedereen zo een beetje naar uitkijkt, een Local Barley van 1966, 31y oud en 52% single cask (vatnr 476). De neus is een typische bourbon geur, fruitig en er is een lichte anijs geur te ontwaren. De smaak is zoet, kruidig met een afdronk die vrij droog en gerookt is. Op het einde komt een vanille smaak opzetten.

Eigenlijk was een stemming een beetje overbodig. De Local Barley was de overweldigende winnaar, gevolgd door de Rumwood, en op de derde plaats de 15jaar standaard bottling.

Eigenlijk is er nog heel wat meer te vertellen, zoals die 2,5 keren distilleren. Een pluim voor Pieter, het was een puike presentatie. Maar zoals de m’n schooldirecteur al zei, 1 keer is geen keer, ook bij de buurvrouw!

 

Johan

Wist je dat…..

Blackgrange Bond, nabij Alloa (klinkt misschien exotisch maar het is niet één of ander eiland in de Stille Zuidzee!!!), het grootste warehouse complex van Europa is? Diageo heeft er zo’n 3 miljoen vaten opgeslagen liggen.

Op elk moment beschikt Diageo over een stock van ongeveer 7 miljoen rijpende vaten, dat zijn 1,1 miljard liter pure alcohol of 3,6 miljard 70 cl flessen van 43%.

Schots Weekend

Zoals ieder jaar het geval is, was ook dit jaar het Schots Weekend in Alden Biesen al een tijdje in mijn agenda aangestreept. Als je dan nog vrijkaarten krijgt is er natuurlijk helemaal geen excuus meer om niet te gaan (merci Paul).

Dit jaar zijn we voor één keertje niet rechtstreeks naar de whiskytent gegaan maar besloten we om eens een kijkje te gaan nemen op de weide waar de Highland Games beslecht werden. Toch wel indrukwekkend wat sommige gasten daar presteren. 105 meter lopen met aan weerszijde een koffer van 80 kg… doe het ze maar na. Ook het paalwerpen, rotsgooien en tonheffen waren erg leuk om eens van dichtbij te bestuderen. Het leukste om zien was echter het touwtrekken… en dat er dit jaar een vrouwenteam meedeed heeft daar niks mee te maken… En dorst en honger dat ne mens krijgt van al dat sport kijken. Gelukkig was er een dranktentje in de buurt en met een pint Guinness was het ergste leed al snel geleden. Ook de maag werd nog snel even bijgevuld met een erg lekkere boterham met speenvarken.schots-weekend-foto-1.jpg

Voor we naar de whiskytent trokken – want daar waren we eigenlijk toch voor gekomen- passeerden we nog snel even over de Schotse markt om een kleinigheidje voor de dames op te pikken. Ne goeie BOB moet ge namelijk goed soigneren.

De whiskywinkel werd net als vorig jaar bemand door Marc Segers van Whiskycorner. Achter de toog was onze eigenste Paul Dubois hard aan het werk om whisky aan de man brengen. Het te proeven assortiment was niet erg groot maar toch zaten er weer een aantal whisky’s tussen waar ik wel nieuwsgierig naar was. De eerste was de Balblair 1997 – OB – 43%. Ik had hier al enkele malen erg goede kritieken over gelezen maar mijn verwachtingen kon deze Balblair niet helemaal inlossen. Zeker geen slechte whisky maar een beetje te vlak. De Glen Elgin van The Ultimate die Ferdi onder mijn neus stak kon mij meer bekoren. Details van deze Glen Elgin heb ik echter niet opgeschreven omdat ik te lui was… De volgende whisky die ik te proeven kreeg kwam uit het glas van Dominique. Ik wist wat er in zijn glas zat maar kon niet geloven dat dit een Clynelish was. Wij zijn opnieuw bij Paul naar de fles gaan kijken om te checken of hij zich niet van fles vergist had, maar neen hoor. Ik heb al wel een paar Clynelishes (of is het Clynelishen?) geproefd maar deze was toch echt a-typisch . Als ik deze blind zou krijgen zou ik zelfs Islay durven roepen, zoveel rook was er in de neus aanwezig. Ook de smaak bleef verbazen en ik was blij dat ook Ferdi hier de woorden Caol Ila mompelde. Een erg verrassende Clynelish mag dit op zijn minst genoemd worden. Van de deze heb ik uiteraard wel wat meer gegevens : Clynelish 1996 – Signatory Vintage – 9Y – 04.09.1996-22.09.2005 – cask 441 – 43% – Refill Sherry Hogshead – 417 bottles.

schots-weekend-foto-2.jpg

Geïnspireerd door Bart zijn ‘Drams van de afgelopen weken’ was mijn volgende whisky de Lochside – Connoisseurs Choice – 1991-2006 – 43% – Refill bourbon barrel. Deze was erg lekker met ook weer dat voor Lochside typische tropische fruit. Mijn keuze voor de Lochside masterclass op het Lindores Whiskyfest lijkt steeds meer een zeer goede beslissing te worden.

Afsluiten deed ik met een Higland Park van Secret Treasures. Het feit dat ik geen verdere gegevens van deze heb opgeschreven zegt genoeg, niet slecht maar ook niet de moeite om te onthouden.

Ondertussen was het 18u gepasseerd met als gevolg dat Maasmechelen Village, waar onze BOB’s naar toe waren, zijn deuren al had gesloten. Dus ook voor ons tijd om naar huis te gaan.

Volgend jaar ben ik er zeker weer bij…

Wist je dat….

de vraag van blenders naar Rosebank zo hoog was dat, terwijl ze in het warehouse aan het wachtten waren, er rente werd gevraagd?
Aan het einde van de 19de eeuw was Rosebank de eerste en slechts de enige distillerderij die dit kon doen.