Wee Dram Masters @ The Finest Notes


The Finest Notes organiseert ter ere van haar 5-jarig bestaan een


SUPERTASTING


Bert Bruyneel zal één van zijn befaamde Wee Dram Masters
komen presenteren. Bert houdt niet van ‘etiketten – drinkers’ en geeft geen line-up van de door hem gekozen whisky’s prijs. Je kunt er echter van overtuigd zijn dat het stuk voor stuk lekkere whisky’s zullen zijn die hun geld meer dan waard zijn.
Als afsluiter zal een hapje voorzien worden.


Datum: donderdag 25 september om 20h00

Plaats: tastingzaal drankenshop Broekmans (Molenstraat 19, Zolder)

Prijs: € 75(€65 voor clubleden)

Reservatie: door storting op rekeningnummer 735-0067917-05 met vermelding van “Supertasting” + naam en telefoonnummer

Deelname: max. 25 personen. (Volgorde van inschrijving bepaalt deelname)

!! De tasting gaat enkel door indien er 20 inschrijvingen zijn!!


Meer info:
Put Stephan, Corceliusstraat 11, 3582 Koersel. Tel: 0497/429744 (stephan.put[at]skynet.be)
Ferdi Lambrechts – 011/573021 – (ferlam[at]msn.com)

Blind tasting 2008

Er zijn “blind tastings” en er zijn “blind tastings”. Op 28/08/2008 was er onzejaarlijkse “blind tasting”. Het concept dit jaar was anders dan anders, voor velen viel het mee, bij anderen werd het zwart voor de ogen.

In ieder geval, hier zijn “the results” van de tasting:

1. Classic Range / Lowland – Cadenhead – 50%

2. Cooley “Dark Angel” – Daily Dram  for “The Nectar” – 15yo – 46%

3. Arran “The Ambassadors of Arran Issue 1” – OB – 11yo – 46%

4. Laphroaig “Aloha Grip” – Daily Dram for “The Nectar – 16yo – 54,1%

5. Caol Ila – Duncan Taylor for “The Nectar” – 26yo – 54,3%

6. Longrow 18yo –  OB – 18yo – 46%

7. Classic Range / Islay – Cadenhead – 50%

We kijken al uit naar de volgende jaar!

PS: vergeet de volgende tasting niet te vermelden in je agenda. Dit is de Wee Dram Masters olv Bert Bruyneel op 25 september 2008. Het gaat om 6 whisky’s die samen 155j oud zijn.

Haringhappen 2008

Noteer in jullie agenda : Zaterdag 21 juni 2008.

Dan is het immers weer tijd voor ons jaarlijkse Haringhappen.

Opgelet: Gewijzigde lokatie!!!  haringhappen

Het gebeuren zal dit jaar doorgaan in zaal Heidegalm, Schansstraat 147, 3550 Heusden (Berkenbos). De door Stephan en Jean tijdens hun laatste trip naar Wick handgebottelde Pulteney van cask 149, zal dit jaar de maatjes op smaak helpen brengen.

Prijs: € 20 pp.

Inschrijven: ten laatste zaterdag 14 juni.

Jullie worden verwacht vanaf 19u.


Be there!!!

Greetz Steven

1966 Cadenheads Tasting

De volgende tasting is een specialleke.  In de kelder van Pieter vonden we toevallig zes Cadenhead’s bottelingen die allemaal gedistilleerd werden in 1966. Hier bovenop bleek het jongste botteljaar nog eens 1994 te zij… dit wil zeggen dat al deze whisky’s al minstens 13 jaar geleden gebotteld werden. Toen wij dit aan Grant MacPherson van Cadenhead’s vertelden was hij er onmiddellijk voor te vinden om de trip naar België te maken en deze tasting voor ons in goede banen te leiden.  Het programma ziet er als volgt uit :

 

– Littlemill – 25Y – 04/1966-03/1992 – 53,5%

– Dalwhinnie – 27Y – 03/1966-10/1993 – 45,5%

– Blair Athol – 24Y – 10/1966-10/1990 – 58,4%

– Glenury Royal – 24Y – 05/1966-10/1990 – 53,9%

– Royal Brackla – 26Y – 02/1966-03/1992 – 56,9%

– Dufftown – 28Y – 04/1966-11/1994 – 52,5% – sherrywood matured – Gold Seal

 

Wat ik jullie al wel kan verklappen… de Dufftown is super…  don’t miss it…

Datum: donderdag 5 juni 2008 om 20h00

Plaats: tastingzaal drankenshop Broekmans  (Molenstraat 19, Zolder)

Prijs: € 50 (€40 voor clubleden)

Reservatie: door storting op rekeningnummer 735-0067917-05

met vermelding van “1966” + naam + en telefoonnummer

Deelname: Max. 25 personen. Wie eerst betaalt heeft plaats.

Peaty Non-Islay Tasting

Beste Leden,

De volgende tasting komt er weer aan.  Mario Groteklaes zal ons weer wat wijzer

komen maken over onderstaande bottelingen.  Zorg dat je erbij bent.

 Programma :

1)  Balvenie Islay cask 17j 43%

2) Ardmore 18j James McArthur 51,4%

  In Celebration 500 Years of Scotch Whisky

3) Glen Scotia heavily peated van Whisky Fair 52,7%

4) Pulteney Pedigree Malt 2006 17j 58,7%

  27/10/1989 – 21/11/2006 cask 12183 288 btls

5) Benriach 1976 30j for The Nectar 52% – Cask 8080 166 btls

6) Talisker 59,2% only for sale at the distillery

 

Datum: woensdag 23 april 2008 om 20h00

Plaats: tastingzaal drankenshop Broekmans

Prijs: € 35 (€25 voor clubleden)

Reservatie: door storting op rekeningnummer 735-0067917-05

met vermelding van “Peaty non-Islay” + naam + en telefoonnummer

Deelname: Max. 25 personen. Wie eerst betaalt heeft plaats.

Whisky-live Verviers

Op 14,15 en 16 maart is het weer zover, dan is het Whisky-Live festival te Verviers.  Aan dit festival, heb ik vele goede herinneringen.  Het was hier dat ik in 2005 mijn eerste stapjes in de wondere wereld van de whiskyfestivals zette en veel interessante mensen leerde kennen.

Continue Reading →

Goei mop!

Gelezen op Islay Weblog:

A Farmer on Islay is working on a remote field somewhere in the north looking after his sheep when a shiny new Mercedes pulls over on the side of the single track road. The driver, a posh young man elegantly dressed in a Versace suit, Gucci shoes, Ray Ban sunglasses and a Rolex wrist watch leans out of his window and says to the farmer: ‘If I can tell you exactly how many sheep you have walking here can I get one from you?’

The farmer looks at the yup and says ‘All right, why not’.

The yup immediately grabs his Dell laptop and connects it using Bluetooth with his Mobile phone. He makes a GPRS internet connection, surfs to a NASA website and selects a navigation system to determine his exact location. He then sends the data to another NASA satellite, which scans the area and sends the yup a razor sharp picture. He opens Adobe Photoshop and sends the picture back to a laboratory in Hamburg that confirms the processing and storage of the picture. Using several complicated formulas the yup downloads and scans the picture and prints it on his mini HP LaserJet. He looks at the farmer and says ‘You have exactly 1586 sheep’.

‘You are right’ says the farmer. ‘You can select one sheep for yourself’

The yup steps out of his car, finds himself an animal and loads it in the boot of his car.

Then the farmer says: ‘If I guess your profession, will you give me the animal back?’

The yup thinks and says ‘yes, why not.’

The farmer says: ‘You’re a manager.’

‘Unbelievable’ says the yup. ‘How did you find that out?’

‘That was not so hard’, says the farmer, ‘you turn up here while nobody asked for it, you ask questions nobody is waiting for, you want to get paid for an answer I already know and you understand bloody nothing about my work. Now give me back my dog!’

Meeting in the open

Zondag 13 januari 2008.

3.jpg

3.jpg

De eerste clubactiviteit van het nieuwe jaar: whisky drinken in de vrije natuur, dat is eens iets anders dan opgesloten te zitten in een donkere kelder.  No offence, Jan. Na het nodige levenswater voor de vierwieler (als die prijzen blijven stijgen, kunner we er binnenkort beter Johnnie Walker in gieten), vertrekken we richting Hasselt, Kermt en dan richting Schulens Meer. Met “we” bedoel ik dan “ik en mijn kodakske”, want ik had al meerdere mooie foto’s gezien van dat meer en als ik er toch was, wilde ik dat ook wel eens proberen.

Ondanks dat het meer meer dan behoorlijk is van afmeting is en dus meer dan groot genoeg is om niet te missen, heb ik meer verkeerd gereden dan me lief was. Meer dan voldoende op tijd vertrokken en toch nog meer dan vijf minuten te laat aankomen, dat zal me de volgende keer niet meer gebeuren (want dan weet ik de weg…). Het meer ligt blijkbaar meer verstopt dan een doordeweeks Loch in de Highlands.

Bijna iedereen is dus al aanwezig. We doen de gewone nieuwjaarsplichtplegingen. Naast de leden en hun echtgenotes doen er ook enkele kinderen, baby’s en honden mee.

3.jpg

Ook ons eerste (en voorlopig enige) vrouwelijke lid is van de partij. We bellen nog effe naar Bart om te checken of hij er ook gaat bij zijn. Zijn antwoord is negatief. Als iedereen er dan is, is het tijd voor de welkom-whisky, een blend, Dimple, verstopt in een Nikka-fles. Daarna begint de veldtocht. Ondergetekende vliegt nog effe het café binnen voor een pitstop.

Blijkbaar ligt het tempo al direct hoog, want als ik terug buiten kom, is de groep al bijna niet meer te zien en ik ben – samen met Jimmy en zijn bazinnetje – tot aan de eerste whiskystop op achtervolgen aangewezen. 

3.jpg

Die eerste stop gebeurt bij een helling waar men bootjes te water kan laten. Sommigen doen dat ook met hun huisdier, vrouwen en kinderen worden gespaard. Het beestje heeft geen last van het waarschijnlijk ijskoude water van het meer, wij hebben geen last van het lauwwarme levenselexir van de fles. 

3.jpg

De rest van de wandeling kan ik als volgt samenvatten: we stappen duchtig door, we praten wat, we lassen nog een viertal whiskystops in en het recept van een lekkere tiramisu wordt ons uit de doeken gedaan door onze warme bakker… Sommigen doen noodgedwongen een pitstop in de vrije natuur en moeten daarbij oppassen voor de schrikdraden die overal gespannen en op spanning staan. Als je die raakt met de straal uit je beamer, staat deze ook gegarandeerd zes weken op hoogspanning. 

Ondertussen wordt de whisky bij elke stop hoe langer hoe “peaty-er” en de weg hoe langer hoe prettiger, euh vettiger… Toch geraakt iedereen zonder valpartijen tot aan het café. De schoenen en de hondjes worden afgeveegd.

3.jpg

Ze plaatsen ons in een zaaltje op het eerste verdiep, want de zaak zit vol. Veel mensen hebben immers geprofiteerd van het zonnige winterweer. We hebben zo ongeveer twee en half uur gewandeld. Het is nu kwart na vier en we kunnen pas eten om zes uur. Voor sommigen is dat wat laat, dus – na wat vijven en zessen met het personeel – kunnen hun magen toch wat vroeger gevuld worden. Terwijl de vroege eters wachten op hun bestelling, schenkt het bestuur de eerste binnenhuiswhisky’s in. Eerst pas ik voor de Tomatin, ik ben immers mijn eigen chauffeur, maar Ferdi en Stephan kunnen mij overtuigen dat ik wat laat “schieten”. Als groentje gezeten tussen twee anciens kan ik niet anders, dus doe mij dan toch maar eentje. Ik heb er geen spijt van, in tegendeel. Superfruitig!

Dan was er spaghetti, broodjes en croques voor de al genoemde vroege eters. Mijn spaghetti was groot, de portie kaas erbij klein. De whisky begint rijkelijk te vloeien, Ferdi heeft zijn handen vol aan het bijhouden van de stock en de kassa van zijn whiskymagazijn. Hij komt zelf nog nauwelijks aan drinken toe, de stakker….  Ik moet echter al afscheid nemen, maar met een maag gevuld met pasta en goede whisky vertrekken ik en mijn kodakske naar huis. Oh ja, volgende keer mag het hondje ook mee.

3.jpg

Vriendelijke groeten

Jos Bemelmans                         

WDDM junior

Langs deze weg wil ik onze WDDM (Well Dressed Dram Master) Pieter en

zijn vrouwtje Anja van harte proficiat wensen met de geboorte van hun

eerste spruit ‘Jonas’.

Ik ben er bijna zeker van dat we Jonas ooit nog als lid van onze club

gaan mogen begroeten.  Zoals jullie wel weten kan Pieter erg overtuigend

zijn als het over whisky gaat…. 😉

Hieronder een foto van de trotse ouders genomen na de wandeling van

zondag en dus slechts een paar uurtjes voor de geboorte van Jonas.


anja pieter

Ik wil nog even iedereen bedanken die deelnam aan de wandeling en zo

bijgedragen heeft aan het slagen van deze clubactiviteit.

Ik vond het echt prettig en hoop dat jullie daar ook zo over denken.

Ook het weer was ons goedgezind zoals blijkt uit onderstaande foto’s…

 

  wandeling 

Wandeling3 Wandeling4 wandeling 2

roland   steven T

janwouter

Tot de volgende….

Steven